DIENSTEN

WAARNEMINGS- & WAARSCHUWINGSSYSTEEM

VOOR ZIEKTEN EN PLAGEN IN BOOMKWEKERIJ, TUINAANLEG EN OPENBAAR GROEN

 

Observeren, de juiste diagnose stellen en snel en correct ingrijpen is van kapitaal belang voor een geslaagde gewasbescherming. Bij siertelers en groenvoorzieners ontbreekt vaak de tijd om gewascontroles op plagen en ziekten uit te voeren. Daarom waarschuwt W&W je op welk tijdstip je deze in een bepaald stadium kan waarnemen en hoe en wanneer je deze best beheerst of bestrijdt, doelgericht voor schade is aangericht.

 

Als lid maak je gebruik van de volgende ledenservice:

WAARSCHUWINGS-
EN ACTUA-BERICHTEN

Leden ontvangen Waarschuwingsberichten wanneer een parasiet waargenomen is en vernemen hoe men deze best aanpakt. Actua-berichten geven onafhankelijke info over de nieuwste bestrijdingsmiddelen, geïntegreerde gewasbescherming en helpen bij acute problemen.

‘PCS ZIEKTEN EN PLAGEN’ APP

Leden leren via de ‘PCS Ziekten en Plagen’ app eenvoudig zelf waargenomen parasieten en nuttigen op boom- en siergewassen herkennen op basis van foto’s. Zo stellen ze een juiste diagnose, dit is de basis voor een geslaagde gewasbescherming.

POSTERS ERKENDE MIDDELEN
IN DE SIERTEELT

In het kader van geïntegreerde gewasbescherming zijn de jaarlijks vernieuwde overzichtsposters met erkende middelen voor elke sierteler en groenvoorziener een onmisbaar instrument. Ze helpen je bij een doordachte keuze van het juiste gewasbeschermingsmiddel, een biologische bestrijder, herbicide of reinigings- & ontsmettingsmiddel.

ADVIES EN
STALENONDERZOEK

Je kan met het invulformulier steeds advies vragen over gevonden schadebeelden en parasieten of over een gewasbeschermingsmiddel. Bij twijfel kunnen we voor jou met een stalenonderzoek bepalen welke parasiet de plant beschadigt.

VOORDRACHTEN
EN CURSUSSEN

Door deel te nemen aan voordrachten en cursussen, georganiseerd door het Waarschuwingssysteem, leren leden parasieten herkennen en efficiënt bestrijden.

LEDENLOGO W&W

Als lid kan je met het ledenlogo W&W je klanten tonen dat je duurzaam omgaat met de bestrijding van ziekten & plagen, een troef voor jouw bedrijf.

Lid worden?

Door lid te worden van W&W, kan je gebruikmaken van de dienstverlening van het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem.
Als W&W-lid ben je automatisch ook lid van het PCS.

Vragen? Neem contact op met…

Liesbet Van Remoortere
Verantwoordelijke Waarnemings- & Waarschuwingssysteem

T: +32 (0)9 353 94 70
waarschuwingen@pcsierteelt.be

 

Bart Haleydt
Medewerker Waarnemings- & Waarschuwingssysteem

T: +32 (0)9 353 94 77
waarschuwingen@pcsierteelt.be

 

Met steun van