DIENSTEN

ADVIESDIENST GROENVOORZIENING

Beplanting vervult veel functies in onze leefomgeving: gaande van verkoeling, koolstofopslag, waterbuffering, luchtzuivering en verhoging van de biodiversiteit tot een toenemende positieve impact op onze gezondheid en welzijn. Als professionele groenvoorziener zijn er heel wat uitdagingen om in alle situaties tot een kwaliteitsvol resultaat te komen, de Adviesdienst helpt je erbij.

De Adviesdienst Groenvoorziening ondersteunt je bij:

SORTIMENTSKEUZE
BIJ LANDSCHAPS- & TUINONTWERP

Wanneer je bij het ontwerp kiest voor de juiste plant op de juiste plaats bij de juiste toepassing, geef je de plant de kans om optimaal te groeien en zijn functies te vervullen. Bij de Adviesdienst kan je als tuinarchitect, tuinaanlegger of openbare groenvoorziener terecht voor advies over de meest geschikte sortimentskeuze bij je specifieke situatie.

BODEMOPTIMALISATIE
BIJ GROENAANLEG

De Adviesdienst helpt je met de keuze van bodemverbeterende middelen, de juiste bemestingsdosis en eventuele toevoeging van biostimulanten of andere additieven, aangepast aan de lokale bodemtoestand en de beplantingskeuze. Een bodem in goede conditie vormt immers bij aanleg van een tuin of openbaar groen de basis voor een succesvolle aanplant.

ONDERHOUDSARME TUINEN EN OPENBAAR GROEN

Voor kwaliteitsvol groen met minimaal onderhoud zijn er heel wat technieken beschikbaar, het blijft echter een uitdaging om de meest geschikte techniek te kiezen. Daarom kan je als professionele groenvoorziener bij de Adviesdienst terecht met al je vragen rond efficiëntie van afdekmaterialen, bodembedekkers en irrigatietechnieken. Onnodige onderhoudskosten van beplanting worden met deze technieken vermeden.

ZIEKTEN & PLAGEN
BIJ BEPLANTING

Met vragen over waargenomen ziekten en plagen kan je terecht bij het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem van het PCS. Deze dienst geeft de leden via berichten of een stalenonderzoek advies voor een geslaagde gewasbescherming.

GROENE GEVELS

Living Wall Systems en klimplanten bieden je als groenvoorziener of architect mogelijkheden om groen te voorzien op gevels in een grijze stedelijke omgeving. De Adviesdienst helpt je vooruit met advies over de juiste systeem-, planten- en substraatkeuze en irrigatietechnieken voor zowel grond- als niet-grondgebonden gevelgroen.

VRAGEN ROND GROENVOORZIENING

Uiteraard is de Adviesdienst ook bereikbaar voor al je andere vragen rond groenvoorziening, zowel telefonisch, per e-mail als bij een bezoek op het PCS, bij voorkeur na afspraak.

Advies nodig?

Wens je beroep te doen op de Adviesdienst Groenvoorziening? Neem dan contact op met de verantwoordelijke.

Leden krijgen 20% korting op de betalende Adviesdiensten van het PCS.

 

Vragen? Neem contact op met…

Sandy Adriaenssens
Verantwoordelijke Adviesdienst Groenvoorziening

T: +32 (0)9 353 94 90
sandy.adriaenssens@pcsierteelt.be

Pieter Goossens
Medewerker Adviesdienst Groenvoorziening

T: +32 (0)9 353 94 82
pieter.goossens@pcsierteelt.be

Met steun van